Meditaties & Talks

Ik deel mijn begeleide meditaties en talks heel graag met zo veel mogelijk mensen. Waarom? Omdat ik iedereen een leven vol met innerlijke rust, helderheid, vreugde, (zelf)compassie en liefdevolle vriendelijkheid gun. Simpel. Mediteren is niet moeilijk, ingewikkeld of zweverig. Juist super eenvoudig, praktisch én heeft een groot effect!

Onderaan vind je een korte toelichting per meditatie en talk. Op youtube vind je nog meer meditaties. Als je automatisch op de hoogte wilt worden gehouden van nieuwe meditaties en talks, laat dan hier je naam en mailadres achter. En als je voelt dat je mijn werk wilt steunen en op basis van dana (=vrijgevigheid) een donatie wilt doen, dan mag dat natuurlijk altijd! Dat kan via deze link. Alvast onwijs bedankt vanuit mijn hart!

Meditaties 

 

Talks

Toelichting op de Meditaties

  • De 10-minuten-meditatie is een korte en krachtige meditatie om je middels de adem te verankeren en weer aan te komen in het hier en nu. 
  • De compassiemeditatie 'Een veilige en rustige Haven' helpt je om jezelf te verankeren en je eigen veilige haven te zijn. Dat wáár je ook bent, wát je ook meemaakt in je leven, hóe rot of moedeloos je je ook voelt: er is altijd een plekje in jezelf waar je naar toe kunt gaan en waar je liefde en rust kunt ervaren. In de meditatie maken we gebruik van verschillende ingangsdeuren om jezelf naar rust, zorg en kalmering te begeleiden. 
  • De waarde-meditatie is een korte en krachtige meditatie die je, bijvoorbeeld, kunt inzetten aan het begin van de dag. Stel jóuw waarde vast en leef je de dag bewust vanuit deze waarde. Hoe spreek je vandaag vanuit deze waarde? En hoe luister je? En hoe benader je mensen vanuit deze waarde? Zo kun je heel dicht bij jezelf blijven!
  • In de Adem & Lichaam-meditatie maak je gebruik je de adem en het lichaam als anker om weer aan te komen in het hier en nu, en zo weer rust, helderheid en focus te ervaren. 
  • De meditatie over Loslaten is een veel beluisterde meditatie. We maken allereerst contact met de adem en daarna is er een rakende voorgelezen tekst van Nelson Mandela over loslaten.
  • 'Drie-stappen-ademruimte' : deze korte meditatie-oefening laat je in 3 eenvoudige stappen stilstaan bij jezelf en je adem. Het is een makkelijke en praktische oefening die je meerdere keren per dag kunt inzetten! Het is een mini-meditatie om jezelf even in de pauze-stand te zetten.
  • 'Elke ervaring verwelkomen' helpt je om alle ervaringen die het leven je brengt te verwelkomen, jezelf open te stellen en niks uit te sluiten. Met een voorgelezen tekst van het gedicht De Herberg van dichter Rumi.

Toelichting op de Talks

  • 'Het verhaal van de Boeddha en de 83 problemen' vertelt dat je als mens altijd 83 problemen zult hebben. En het 84e probleem is het lijden over alle andere 83 problemen. Als je accepteert dat er altijd 83 problemen in je leven zullen zijn, dat heb je in ieder geval geen 84e probleem:-)
  • De talk 'Het is nog niet altijd zo gemakkelijk om te gaan zitten mediteren' gaat erover dat het nog niet altijd zo eenvoudig is om ons er toe te zetten om te gaan mediteren. De meest ervaren meditatiebeoefenaar komt dit tegen. Onze geest kent veel vermijdingsstrategieën om de stilte en alles erkennen uit de weg te gaan. Het terugdenken aan een tekst van Dagmar van der Neut helpt mij op dit soort momenten en graag deel ik deze woorden ook met jou. Ook is er op het einde van deze talk ruimte om samen even kort de stilte op te zoeken en te mediteren.