Bedrijven - Balans, groei en (werk)plezier in jouw bedrijf

Een toename aan prikkels en informatieverwerking, verschillende ballen in de lucht te houden, veelvoud in keuzemogelijkheden, toename in werkdrukbeleving, burn-outklachten, 24/7 bereikbaarheid, overlap werk & prive, jonge mensen tussen de 20-35 als minst vitale doelgroep.......Het zijn allemaal thema's die spelen in onze huidige samenleving. Ergens is het zorgelijk dat we als samenleving zo veel stress, hectiek en prikkels tegenkomen, maar het is de realiteit waarmee we nu te maken hebben. Dat mensen en organisaties op zoek gaan om daar bewust mee om te leren gaan, is wel een zegen. En een mooie uitnodiging, vind ik, is dat deze tendensen ons uitnodigen om bewuster te gaan leven, naar onszelf te kijken en beter te gaan leren voelen wat er voor onszelf toe doet. Als we ontdekken hoe onze stress en onrust ontstaan en hoe we het  kunnen verminderen, kunnen we daarnaast de gebieden van zelfbewustzijn, positiviteit, geluk en compassie laten groeien. 

En we kunnen dit zelf verminderen, laten groeien en ontwikkelen! Neurologisch onderzoek laat zien dat mindfulness & meditatie de grijze massa in de hersenen dat gekoppeld is aan stress, onrust en angst doet verminderen, en de gebieden van zelfbewustzijn, positiviteit, geluk en compassie laat groeien. Het vermindert piekeren en burn-outklachten en het vergroot flexibiliteit, aanpassingsvermogen, emotionele stabiliteit, creativiteit en geluk. 

                              “Iedere goede leider weet dat je geen beslissingen moet nemen als je hoofd niet helder is” (S. Aarts, schrijver 'Niet te breken')

Er zit soms misschien nog een wat stoffig of zweverig imago op mindfulness en meditatie, of dat een hype zou zijn, maar het tegendeel blijkt waar te zijn. Deelnemers (link naar wat anderen zeggen) ervaren het juist als praktisch, nuchter en makkelijk toepasbaar! Deze toffe bedrijven waarmee ik samen heb mogen werken gingen je al voor!

                                 

Diensten specifiek voor organisaties:

 • Workshop Mindfulness 
 • Mindfulnesstraining 
 • Online meditatie-challenge 
 • Retraitedag/teamdag
 • Coaching

Workshop Mindfulness

Deze kennismakingsworkshop geeft de basisinzichten in mindfulness, leert je hoe je meer met je aandacht in het huidige moment kunt zijn en geeft je praktische tools, inzichten en oefeningen die je gemakkelijk kunt toepassen in je dagelijkse leven. Door het doen van een aantal praktische en makkelijk toepasbare oefeningen ervaren de deelnemers direct zelf het effect van mindfulness. 

Mindfulness is geen theoretisch verhaal en is een vaardigheid die geleerd wordt door oefening. Het is een ervaringsgerichte leerweg. In de workshop ligt de nadruk dan ook vooral op doén en zelf ervaren. De workshop is inzichtgevend, inspirerend en rustgevend. Deelnemers ervaren hoe ze zichzelf naar rust kunnen begeleiden, op elk moment van de dag. De besproken stof en oefeningen kunnen gemakkelijk worden toegepast in het (drukke) dagelijks leven. 

Inhoud

De workshop:

 • Geeft de basisinzichten in mindfulness;
 • Laat zien hoe vaak we op de automatische piloot leven en hoe gewoontes & patronen een groot stuk van ons leven invullen, regelmatig zonder dat we ons daarvan bewust zijn;
 • Reikt praktische handvaten aan hoe je je focus kunt vergroten en met de aandacht in het hier & nu kunt zijn;
 • Brengt inzichten en tools hoe je dicht bij jezelf kunt blijven, ook bij stress en lastige situaties, zodat er een vertrekpunt is naar een grotere keuzevrijheid hoe om te gaan met veranderingen en uitdagingen in jezelf en om je heen;
 • Laat de deelnemers ervaren hoe je door middel van de adem of meditatie een moment van balans kunt ervaren;
 • Geeft de deelnemers meer inzicht in de eigen fysieke, emotionele en mentale wereld;
 • Leert dat waar je ook bent, hoe je je ook voelt, wat je ook meemaakt, je altijd het anker en de rust in jezelf kunt ervaren; 
 • Laat deelnemers het belang ervaren om gedurende de dag af en toe de time-out-knop in te drukken om zo te schakelen van dóen (= altijd bezig zijn en vernauwde visie) naar zíjn (= stilstaan, pauzeren en perspectief vergroten).

Duur: 75-90 minuten
Aantal deelnemers: maximaal 12

Mindfulnesstraining

De training Mindfulness@TheWorkplace is een evidence based programma dat ontwikkeld is door het Mindfulness Centre van Oxford University. Het helpt de deelnemer om over een periode van 6 weken en wekelijkse bijeenkomsten van 1,5 uur mindfulness-vaardigheden te ontwikkelen. Elke week worden nieuwe tools, oefeningen en technieken geleerd om de focus, productiviteit, besluitvorming, creativiteit, persoonlijk leiderschap, veerkracht en persoonlijk welbevinden te vergroten en stressklachten te verminderen. 

Door de mind te leren kalmeren, het lichaam meer te voelen, en emoties tijdig te (h)erkennen, ervaren deelnemers meer innerlijke rust, helderheid en focus. Ze leren om beter voor zichzelf te zorgen en ontdekken ze wat thema’s als acceptatie, loslaten, afkeer, vermijden en verlangens inhouden en wat de invloed hiervan is op hun eigen mens-zijn. De deelnemer wordt zich bewuster van zichzelf en zijn eigen patronen en krijgt inzichten en tools aangereikt om meer wijsheid en kracht te ontwikkelen. 

Onderwerpen die aan bod komen in de training:

 • Mindtraining & ‘rewire your brain’
 • Focus van aandacht in het hier & nu
 • De automatische piloot
 • Stoppen met oordelen
 • Verkenning adem & lichaam
 • Gedachten zijn geen feiten
 • Ondermijnende gedachtenpatronen herkennen
 • Patronen in stress
 • Zelfzorg & begrenzen
 • Daadkracht van binnenuit
 • Vriendelijkheid en compassie

“Between stimulus and response there is a space. In that space is our power to choose our response. In our response lies our growth and our freedom.”  (Victor Frankl)

Mindfulness is een ervaring die je leert door oefening en de training is een ervaringsgericht programma. Deelnemers leren, naast de aanwezigheid in de wekelijkse bijeenkomsten, vooral door het zelf te gaan dóen en het zelf te beoefenen. Tussen de wekelijkse bijeenkomsten gaan de deelnemers dan ook aan de slag met allerlei soorten oefeningen, denk hierbij aan meditaties en mindfulness-oefeningen voor in het dagelijks leven. Dit is een investering van bijna dagelijks 20 minuten. 
We maken in de training gebruik van het boek ‘Een praktische gids om rust te vinden in een hectische wereld’ van Mark Williams en Danny Pennman. Deelnemers ontvangen een link met daarin begeleide meditaties in mp3-bestand. 

“ Begin dit jaar werd ik door mijn collega van Analytics gewezen op de mindfulnesstraining en ik ben heel blij dat ik deze training heb mogen volgen. Ik heb veel geleerd van Juul de trainster. Mindfulness heeft mij een aantal tools gegeven die ik in het dagelijks leven eenvoudig kan inzetten om even een pas op de plaats te maken. En om niet mee te gaan in de waan van de dag en mijn focus te verleggen: van gehaast en vluchtig naar meer rust en bewust van het hier & nu. Naast het feit dat het super leuk was om via een ontspannen en aangename manier alleen en soms met je collega's mindful bezig te zijn, was ook de trainster Juul echt een topper die er voor zorgde dat het elke week weer heel fijn was om er mee aan de slag te gaan. Wil jij ook de juiste tools in handen krijgen om meer sturing te krijgen voor de balans tussen werk en privé, of meer rust en focus? Dan beveel ik deze training zeker aan!“ Marjolein van der Meer (Coach bij Eiffel Consultancy)

“ Waarom hebben we dit niet al op de basisschool geleerd? Dat had mijn leven een stuk gemakkelijker gemaakt” (David)

Online Meditatie Challenge

Laat deze challenge de medewerkers van jouw organisatie ook meer innerlijke rust, focus en helderheid brengen en ga samen deze challenge aan! Ervaar samen de effecten van meditatie. Jullie ontvangen vijf dagen lang elke ochtend een nieuwe begeleide meditatie in je mailbox. Je kunt zelf kijken en voelen welk moment van de dag het best passend is om deze te beluisteren

Iedere goede leider weet dat je geen beslissingen moet nemen als je hoofd niet helder is. Als persoonlijk leider van jouw leven wil je op een goede en gezonde manier vorm geven aan dit leven. Het is belangrijk om zo nu en dan even stil te staan. Hierdoor breng je rust en helderheid in jouw leven. Je ervaart zo meer focus, maak je gezonde(re) keuzes en is er meer balans. Meditatie kan je helpen dit te bereiken. 

MEER RUST EN HELDERHEID IN JOUW BEDRIJF

Wil jij jouw medewerkers ook laten ervaren hoe ze d.m.v. meditatie + de 1e mindfulnessbeginselen de rust en helderheid in zichzelf kunnen ervaren?De 5-daagse Meditatie Challenge die ik ontwikkeld heb, is een laagdrempelige manier om mensen te laten proeven, prikkelen en oefenen met thema's als rust, ontspanning, opladen, zelfzorg, uit het hoofd komen, concentratie/focus en openstellen voor het goede in hun leven.

Elke dag ontvangen de deelnemers (die zich vrijwillig kunnen aanmelden) een mail in hun mailbox. Hierin wordt een inleiding gegeven over de meditatie van die dag, plus een link naar de meditatie zelf. De meditaties volgen elkaar op, hier zit een opbouw in. Je kunt deze challenge ook zien als een mini-cursus meditatie & mindfulness.

Voorafgaand aan de challenge kan ook gestart worden met een plenaire bijeenkomst, waarin ik een inleiding geef ('wat is meditatie?', 'wat is mindfulness', 'waar moet je op letten' etc), we samen een eerste meditatie doen en we zo samen de aftrap doen. Ook kan aansluitend op de challenge een mindfulnesstraining ingezet worden. Opties genoeg:-)

 

Retraitedag

Gun jou en je team een dag vol met bezinning en inspiratie op een prachtige locatie in de natuur. Een fijne out-of-the-box dag van waaruit weer creativiteit en helderheid ontstaat!